Tribune Print Share Text

Elegant and contemporary

Devonshire undergoing interior design updates from Peacock + Lewis

Created date

November 3rd, 2016
This rendering depicts the sophisticated new bar area and wall of windows in Devonshire’s Churchill Lounge. The expansion and renovation of the lounge is scheduled for completion before the new year.

This rendering depicts the sophisticated new bar area and wall of windows in Devonshire’s Churchill Lounge. The expansion and renovation of the lounge is scheduled for completion before the new year.

Extensive renovations to the cocktail lounge and performing arts center at Devonshire at PGA National, Erickson Living’s prestigious retirement community in Palm Beach Gardens, are scheduled for completion before the coming new year. 

The North Palm Beach firm of Peacock + Lewis, which designed and guided last year’s makeovers in Devonshire’s main entrance and front desk reception area and living room, and three of the five restaurants, is also responsible for this year’s impressive clubhouse renovations.

A familiar name in the Palm Beach area, Peacock + Lewis’s credentials include notable projects at Lost Tree in North Palm Beach and The Breakers Palm Beach. 

Changes to Churchill Lounge will do more than update the interior of Devonshire’s popular gathering spot. “Our cocktail lounge has gotten so crowded that we no longer have adequate seating,” says Sales Director Wendy Paige. “So we’re expanding the space by 30%.”

They’re doing that by removing the lounge’s existing back wall and constructing a new one farther out into Devonshire’s patio and pool area 

The new wall, effectively a wall of long windows interspersed with a few cream-colored panels, will bring abundant light and beautiful sunset views into the lounge.

Outside, a patio seating area will accommodate additional lounge patrons who prefer a more relaxed, informal setting. 

The lounge’s interior will still incorporate an area for music and dancing, but the bar will move to better accommodate more patrons.

The bar itself represents an impressive change from the previous sunken wood bar. Peacock + Lewis has designed a sleek, chic, and contemporary granite-topped bar placed against a wall of glass. 

Changes upstairs too

Devonshire’s popular Stratford Performing Arts Center, the location for cabaret performances and dinners, lectures, meetings, and other events, is also undergoing a makeover.

The room will get new stage curtains, new chandeliers, and new carpeting. The dance floor will be refinished and the walls will be painted. The chairs will be reupholstered and the sliding doors to the adjacent clubroom will be replaced.

Elegant, contemporary, and sophisticated best describe its new look. 

“The crew is accommodating our activities schedule as they make those changes,” says Paige, “so the room will close for only a few days at a time.”

Also on the second floor, the area directly above Churchill Lounge is undergoing significant renovations.

To convert what had been a living room area into a multipurpose room, the area’s back wall is being extended out the same distance as Churchill Lounge’s below. 

Those changes plus additional ones in Devonshire’s Oxford Pub and Piccadeli restaurants will be detailed as they progress.

Devonshire’s membership is growing, and Erickson Living is keeping pace by incorporating the most desirable trends in interior design into its clubhouse spaces. 

That’s what current and future members expect and deserve at a retirement community as luxurious as Devonshire. 

Comments